top of page

Index potřeb a starostí: Odhalujeme, co trápí české zaměstnance

V dnešním dynamickém pracovním prostředí je stále důležitější chápat, co skutečně trápí zaměstnance. Právě proto jsme v DOBROKRUHU vytvořili nový Index potřeb a starostí – unikátní nástroj, který přináší každý měsíc detailní pohled na aktuální problémy a potřeby českých zaměstnanců. Tento index je založen na anonymizovaných datech z žádostí o pomoc, které jsme obdrželi a zpracovali v rámci našeho asistenčního programu.


Co je Index Potřeb a Starostí?

Index Potřeb a Starostí je analytický nástroj, který jsme vyvinuli za účelem lepšího porozumění tomu, co české zaměstnance nejvíce trápí. Na základě dat z žádostí o pomoc, které řešil náš asistenční program, jsme vytvořili komplexní přehled nejčastějších problémů, se kterými se zaměstnanci potýkají. Tento index nám umožňuje identifikovat hlavní oblasti, které vyžadují zvýšenou pozornost a podporu.


S čím se setkáváme nejčastěji?

V průběhu roku se pravidelně mění skladba žádostí o pomoc. Často jsou ovlivněny také externími vlivy. Z našich dat však vyplývá, že mezi nejčastější starosti českých zaměstnanců dlouhodobě patří:

  1. Psychické zdraví – Stres, úzkost a vyhoření patří mezi nejčastěji uváděné problémy. Zaměstnanci hledají podporu ve zvládání těchto obtíží a hledají cesty, jak dosáhnout lepšího duševního zdraví.

  2. Work-life balance – Mnoho zaměstnanců se potýká s obtížemi při snaze sladit pracovní povinnosti s osobním životem. Hledají rady a strategie, jak efektivněji organizovat svůj čas a najít rovnováhu mezi prací a odpočinkem.

  3. Finanční starosti – Někteří zaměstnanci se obracejí na náš asistenční program s žádostmi o pomoc při řešení finančních problémů. Potřebují podporu při správě osobních financí a hledají způsoby, jak lépe hospodařit s penězi.

  4. Vztahy na pracovišti – Konflikty a napětí na pracovišti jsou další častou oblastí, která trápí zaměstnance. Hledají způsoby, jak zlepšit komunikaci a budovat lepší mezilidské vztahy na pracovišti.



Proč Index potřeb a starostí vytváříme?

Analyzovaná data nám umožňují lépe cílit naše služby a programy na konkrétní potřeby zaměstnanců. Na základě získaných dat můžeme vytvářet specializované podpůrné programy, které pomohou zaměstnancům zvládnout jejich starosti a zlepšit jejich celkovou pohodu. Věříme, že když stručné výstupy budeme šířit dále, dokážeme mnohá témata otevřít a upoutat na ně pozornost.


V DOBROKRUHU jsme odhodláni i nadále sledovat a analyzovat potřeby a starosti českých zaměstnanců, abychom jim mohli poskytovat co nejefektivnější podporu. Věříme, že tímto přístupem přispíváme k vytváření zdravějšího a spokojenějšího pracovního prostředí.


Pokud máte jakékoliv dotazy nebo potřebujete další informace, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page