top of page

Nový díl podcastu dobrohráči je tady! 🎙️

Aktualizováno: 5. 3.

Zdravíme Vás z našeho nového studia na pražských Příkopech! Při této speciální příležitosti bychom Vám rádi představili speciálního hosta. Naším hostem v dnešní epizodě podcastu "dobrohráči" je Barbora Komberec Novosadová, ředitelka Sociálního nadačního fondu hlavního města Prahy.




Sociální nadační fond hlavního města Prahy byl založen s cílem pomáhat Pražanům v situacích, kde běžná sociální pomoc nedosahuje nebo není dostatečně flexibilní. Jeho služby mohou být využity například k úhradě kauce nebo provize realitní kanceláři při stěhování do nového bytu.


V dnešní epizodě podcastu dobrohráči se podíváme na čtyři hlavní oblasti, ve kterých nadační fond poskytuje pomoc, a poradíme vám, jak o ni můžete zažádat.


Sociální nadační fond HMP se snaží na všechny žádosti reagovat velmi rychle. Často řeší případy Pražanů, kdy jde o čas, a proto vytváří takové podmínky, aby se o výsledku dozvěděli klienti co nejdříve. Většinou to zvládne do 2-3 týdnů od podání kompletní žádosti. 

Podpora fondu funguje ve čtyřech programech -  podpora bydlení, pěstounské péče, nezávislého života osob se zdravotním znevýhodněním a pro poskytovatele sociálních služeb poskytuje granty na podporu potřeb klientů v tíživé životní situaci.


V epizodě se dozvíme, jaké podmínky musí žadatelé o pomoc splnit, jak fond hodnotí úspěšnost vynaložených prostředků a zda se jejich příspěvek nepřekrývá s ostatními sociálními dávkami. Na to vše jsme se zeptali paní ředitelky Barbory Komberec Novosadové, která nám poskytla nejen cenné informace, ale i pohled do fungování tohoto důležitého fondu.


V této době jsme si nemohli přát lepšího hosta pro náš podcast. Věříme, že se vám dnešní epizoda bude líbit a přejeme vám příjemný poslech.



Podcast dobrohráči je k dispozici ve všech obvyklých podcastových aplikacích. Jednotlivé epizody si také můžete přehrát zde.

bottom of page