top of page

Rozpoznávač, náš nový nástroj na rozpoznávání deep fake obsahu

Deep fake technologie se stává stále sofistikovanější a nebezpečnější. Vytváření falešných videí či fotografií s pomocí umělé inteligence může mít vážné důsledky, ať už jde o šíření dezinformací, manipulaci s veřejným míněním či ohrožení osobní integrity. Nicméně, v boji proti této hrozbě se nyní objevuje nový spojenec: náš inovativní nástroj na odhalování deep fake obsahu, který se jmenuje rozpoznávač.



Použití nástroje bude extrémně jednoduché. Stačí nahrát text, obrázek nebo video a systém během chvíle sdělí, s jakou pravděpodobností se jedná o autentický nebo naopak podvodný, upravený nebo rovnou deep fake obsah. Rozpoznávač bude v první fázi k dispozici více 30.000 zaměstnancům našich partnerských firem. Plánujeme ale také verzi pro veřejnost.


,,Naše cíle sahají dál než jen do firemního prostředí. Chceme, aby byl rozpoznávač přístupný co nejvíce lidem. Proto máme v plánu postupně rozšířit dostupnost nástroje i pro veřejnost. Považujeme za důležité, aby každý jednotlivec měl možnost ochránit se před manipulací a dezinformací." říká projektový manažer DOBROKRUHU Marek Sýkora.


Budoucnost odhalování deep fake obsahu

S představením našeho nového nástroje na odhalování deep fake obsahu se otevírá nová kapitola v boji proti digitální manipulaci. V DOBROKRUHU věříme, že transparentnost a ochrana jsou základními pilíři digitálního prostoru a naše služba přispěje k jejich posílení. Věříme, že naše technologie pomůže vytvořit bezpečnější a důvěryhodnější digitální prostředí pro všechny.


Více informací zveřejníme již brzy. Nástroj bude brzy k dispozici na webu rozpoznavac.cz.

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page