top of page

Jsou tu dny dobrovolnictví 2024!

Česká republika se chystá na událost, která propojí dvanáct krajů, stovky organizací a tisíce lidí ve prospěch společného dobra. Ve dnech 25. - 28. dubna 2024 proběhnou Dny dobrovolnictví, akce, která přináší příležitost pro každého, kdo se chce zapojit do dobrovolnických aktivit.



Dny dobrovolnictví jsou zároveň oknem do světa dobrovolnictví, které může poskytnout nejen pomoc potřebným, ale také obohatit životy samotných dobrovolníků. Akce, do které se zapojí na 180 organizací v různých krajích České republiky, nabídne lidem více než 300 dobrovolnických příležitostí.


„Dny dobrovolnictví přinášejí širokou škálu aktivit, od čtení pohádek dětem, přes ekologické akce jako je sázení stromků až po sportovní hry v domově pro seniory. Zapojit se můžete jednoduše, stačí navštívit webové stránky www.dnydobrovolnictvi.cz a najít si aktivitu, která Vás bude bavit. Přijít můžete sami, nebo vzít i celou rodinu,“ říká Kateřina Petrášová, ředitelka Jihomoravského dobrovolnického centra a nositelka myšlenky celorepublikových Dnů dobrovolnictví.


Akci organizují Regionální dobrovolnická centra, která propojují organizace s dobrovolníky a další neziskové organizace. Po úspěšném loňském ročníku Dny dobrovolnictví rozšířily svou působnost o dalších 6 krajů po celém Česku.


Zahájení akce se uskuteční v Plzni odbornou konferencí s názvem „Kde i DOBRO uzdravuje“, kterou pořádá Regionální dobrovolnické centrum Plzeňského kraje TOTEM, z. s. Konference se bude zabývat tématem dobrovolnictví ve zdravotnictví – výzvy, zkušenosti a perspektivy dobrovolnické služby v nemocnicích a dalších zdravotnických zařízeních.


Veškeré informace o Dnech dobrovolnictví jsou dostupné na webových stránkách www.dnydobrovolnictvi.cz, kde je uveden přehled všech akcí v jednotlivých krajích České republiky. Pokud tedy přemýšlíte o dobrovolnictví, je ten správný čas to zkusit. Kdy jindy než teď!


DOBROKRUH si v rámci dnů dobrovolnictví připravili odbornou přednášku na téma digitalizace dobrovolnictví. Uskuteční se již zítra, 26.4.2024 ve spolupráci s regionálním dobrovolnickým centrem pro Ústecký kraj.

15 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page